Ενημέρωση Επιχειρήσεων

Σχετικά

Η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προσκαλεί επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στην "Ημέρα Καριέρας 2023" που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου 2023.

Οι "Ημέρα Καριέρας 2023" είναι για την επιχείρησή σας μια σημαντική ευκαιρία για:

  • Να γνωρίσετε τελειόφοιτους, μεταπτυχιακούς φοιτητές και αποφοίτους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και να διερευνήσετε δυνατότητες και ευκαιρίες συνεργασίας μαζί τους.
  • Να πραγματοποιήσετε προσωπικές συνεντεύξεις με τους υποψήφιους που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.
  • Να επιδείξετε υψηλό πνεύμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, συμβάλλοντας στο να έχουν οι φοιτητές και απόφοιτοι τις πρώτες τους εμπειρίες δικτύωσης και διαχείρισης της σταδιοδρομίας τους.
  • Να ενισχύσετε την εικόνα της επιχείρησής σας και να προβάλλετε τις δραστηριότητες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας στους αποφοίτους και τους φοιτητές, που αποτελούν ένα δυναμικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, αλλά και στο ευρύτερο κοινό.
  • Να διερευνήσετε ευκαιρίες και πεδία συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Η «Ημέρα Καριέρας 2023» (ΗΚ 2023) είναι μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με σκοπό την υποστήριξη νέων ανθρώπων στη σύνδεσή τους με τον παραγωγικό ιστό της χώρας και τη διασύνδεση των επιχειρήσεων με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, προκειμένου να διευκολυνθούν στην αναζήτηση νέων συνεργατών.

Εγγραφή Επιχειρήσεων

Για τη συμμετοχή σας στην «Ημέρα Καριέρας 2023», παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα (απαιτείται Google account για την εγγραφή).

Τα στοιχεία που θα μας δώσετε μέσω της συγκεκριμένης φόρμας θα αξιοποιηθούν τόσο για την προβολή της εταιρείας σας, αφού θα αναρτηθεί κατάλογος των συμμετεχουσών εταιρειών στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης όσο και για την πλήρη ενημέρωση και προετοιμασία των φοιτητών και αποφοίτων, πριν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Επιπλέον, απαραίτητο είναι να αποστείλετε το λογότυπο της εταιρίας σας ανεβάζοντας το σχετικό αρχείο είτε στην φόρμα εγγραφής είτε στέλνοντάς το στο e-mail: dasta@uoi.gr (αρχείο jpeg ή png, έως 200 pixel, με την ένδειξη: logo / επωνυμία εταιρίας).

Πότε και πού θα γίνει η ΗΚ2023;

Η Ημέρα Καριέρας 2023 θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου 2023 στο ισόγειο του Συνεδριακού Κέντρου "Κάρολος Παπούλιας" του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που βρίσκεται στο κέντρο της Πανεπιστημιούπολης Ιωαννίνων. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 10.30 πμ και θα λήξει στις 17.00 μμ.

Πώς θα είναι η διάταξη του χώρου στην Ημέρα Καριέρας 2023 (ΗΚ2023);
Η Ημέρα Καριέρας 2023 του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Συνεδριακού Κέντρου "Κάρολος Παπούλιας" του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έκτασης 489 τ.μ.. Πρόκειται για έναν σύγχρονης αρχιτεκτονικής, εντυπωσιακό χώρο, στον οποίο θα τοποθετηθούν τραπέζια για όλες τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, σε ανοικτή διάταξη, χωρίς εμπόδια. Στόχος είναι να υποστηρίξουμε τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης με τους φοιτητές-αποφοίτους και συνύπαρξης με τις άλλες συμμετέχουσες επιχειρήσεις, δημιουργώντας θετικό επικοινωνιακό κλίμα.

Πώς θα είναι ο χώρος για την επιχείρησή μου;
Σε κάθε επιχείρηση θα διατεθεί τραπέζι και δύο-τρεις καρέκλες συνεργασίας (μία-δύο για τα στελέχη της επιχείρησης και μια για τον απόφοιτο-φοιτητή). Πάνω στο τραπέζι θα υπάρχει ειδικό σταντ με φυλλάδιο το οποίο θα προβάλλει την επωνυμία και το logo της επιχείρησης. Επίσης, πάνω στο τραπέζι θα μπορείτε να τοποθετήσετε ενημερωτικό υλικό (π.χ. φυλλάδια, κάρτες), ενώ δίπλα στο τραπέζι θα μπορείτε να τοποθετήσετε, αν έχετε, σταντ δαπέδου με banner.
Εάν κάποια επιχείρηση χρειάζεται κάποιον επιπλέον χώρο, παρακαλούμε να επικοινωνήσει με τους διοργανωτές της εκδήλωσης, προκειμένου να συζητηθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζω;

  • Ο χώρος θα είναι ανοικτός για το "στήσιμο" από τις 8:30 πμ, εκείνη την ημέρα. Οι συνεργάτες της ΔΑΣΤΑ θα βρίσκονται στο χώρο για να σας υποδεχτούν και να σας κατευθύνουν. Καλό είναι να βρίσκεστε στο χώρο το αργότερο έως τις 10:00 πμ.
  • Στο χώρο θα υπάρχει WiFi με ελεύθερη πρόσβαση.
  • Στο χώρο θα υπάρχουν παροχές ηλεκτρικού ρεύματος για φόρτιση συσκευών. Σημειώνουμε ότι οι παροχές αυτές δεν θα φτάνουν δίπλα στο τραπέζι σας.
  • Για τα στελέχη των επιχειρήσεων θα υπάρχει διαθέσιμος μπουφές με καφέ καθ΄όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και ελαφρύ γεύμα από τις 14.30-15.30.

Θέματα δημοσιότητας και προσωπικών δεδομένων
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρξουν διάφορες δραστηριότητες προβολής (φωτογραφίες, βίντεο από ΜΜΕ), οι οποίες θα αξιοποιηθούν περαιτέρω από τη Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας σε ενέργειες προώθησης των Ημερών Καριέρας και άλλων συναφών δραστηριοτήτων της. Παρακαλούμε ενημερώστε τη Γραμματεία της εκδήλωσης στην περίπτωση που δεν επιθυμείτε να συμπεριλαμβάνεστε στις φωτογραφίες ή το λοιπό υλικό δημοσιότητας.Σας υπενθυμίζουμε ότι τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων θα πρέπει να αξιοποιηθούν μόνο στο πλαίσιο αναζήτησης ανθρώπινου δυναμικού και όχι σε ενέργειες προώθησης και πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών.

Βιογραφικά Σημειώματα συμμετεχόντων – Συνεντεύξεις

Πώς θα οργανωθούν οι συναντήσεις με τους αποφοίτους/φοιτητές;
Ο χαρακτήρας της εκδήλωσης θα είναι αυτός ενός "Career Fair".

Στόχος είναι οι συμμετέχοντες απόφοιτοι/φοιτητές να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε συνεντεύξεις δικτύωσης με τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, χωρίς προκαθορισμένα ραντεβού. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα την επιχείρηση με την οποία επιθυμούν να συζητήσουν, όταν θα έρθει η σειρά τους (θα υπάρχει σειρά αναμονής για κάθε τραπέζι συμμετέχουσας επιχείρησης).

Οι συμμετέχοντες απόφοιτοι/φοιτητές θα προσκομίζουν στην επιχείρηση το Βιογραφικό Σημείωμα τους σε έντυπη μορφή.

 

Τι χαρακτήρα θα έχουν οι συνεντεύξεις;
Οι συνεντεύξεις με τους αποφοίτους/φοιτητές έχουν στόχο να τους δοθεί η δυνατότητα μιας πρώτης εμπειρίας συνέντευξης με μια επιχείρηση και δυνητικό μελλοντικό εργοδότη. Στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσατε να τους δώσετε χρόνο να αυτοπαρουσιαστούν, να σας δώσουν το Βιογραφικό τους Σημείωμα, να ενημερωθούν για τις δυνατότητες συνεργασίας με την επιχείρησή σας (τι προφίλ ζητάτε από τους συνεργάτες σας, δυνατότητες πρακτικής άσκησης) και να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες της επιχείρησής σας.

Η διάρκεια των συνεντεύξεων θα πρέπει να είναι περίπου των 10 λεπτών, ανάλογα βέβαια και με τον αριθμό αποφοίτων/φοιτητών που θα περιμένουν να σας συναντήσουν.

Επικοινωνία

Email: dasta@uoi.gr, Tηλ.: 2651009046, 2651007278, 2651009051

Για τη συμμετοχή σας την «Ημέρα Καριέρας 2023» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

site-logos