Ενημέρωση Επιχειρήσεων

Σχετικά

Η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προσκαλεί επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στην διαδικτυακή εκδήλωση "Ημέρες Καριέρας 2022" που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 19 & 20 Μαΐου 2022.

Οι "Ημέρες Καριέρας 2022" είναι για την επιχείρησή σας μια σημαντική ευκαιρία για:

 • Να γνωρίσετε τελειόφοιτους, μεταπτυχιακούς φοιτητές και αποφοίτους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και να διερευνήσετε δυνατότητες και ευκαιρίες συνεργασίας μαζί τους
 • Να παρουσιάσετε θέματα σταδιοδρομίας ενημερώνοντας και αφυπνίζοντας τους φοιτητές και αποφοίτους μας
 • Να πραγματοποιήσετε προσωπικές συνεντεύξεις με τους υποψήφιους που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον
 • Να επιδείξετε υψηλό πνεύμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, συμβάλλοντας στο να έχουν οι φοιτητές και απόφοιτοι τις πρώτες τους εμπειρίες δικτύωσης και διαχείρισης της σταδιοδρομίας τους.
 • Να ενισχύσετε την εικόνα της επιχείρησής σας και να προβάλλετε τις δραστηριότητές, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας στους αποφοίτους και τους φοιτητές, που αποτελούν ένα δυναμικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, αλλά και στο ευρύτερο κοινό.
 • Να διερευνήσετε ευκαιρίες και πεδία συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Οι «Ημέρες Καριέρας 2022» (ΗΚ 2022) είναι μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με σκοπό την υποστήριξη νέων ανθρώπων στη σύνδεσή τους με τον παραγωγικό ιστό της χώρας και τη διασύνδεση των επιχειρήσεων με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, προκειμένου να διευκολυνθούν στην αναζήτηση νέων συνεργατών.

Πότε και πως θα πραγματοποιηθούν οι ΗΚ 2022

Οι «Ημέρες Καριέρας 2022» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθούν στις 19 & 20 Μαΐου 2022 από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 17:00 μ.μ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας MS Teams και θα βιντεοσκοπηθεί.

Link σύνδεσης: Θα ανακοινωθεί σύντομα

Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων θα έχετε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε παρουσίαση της επιχείρησής σας, στην οποία παρακαλούμε ενδεικτικά να περιλαμβάνονται οι εξής πληροφορίες:

 • πού δραστηριοποιείται η επιχείρηση (κλάδος-αντικείμενο),
 • τι ειδικότητες απασχολεί (πχ. χημικούς, πληροφορικούς, ανθρωπιστικών επιστημών κλπ),
 • πώς γίνεται η διαδικασία επιλογής υποψηφίων,
 • ποιες δεξιότητες είναι απαραίτητες/επιθυμητές,
 • γιατί ένας υποψήφιος να προτιμήσει να εργαστεί στη συγκεκριμένη επιχείρηση

Πέρα από τις παρουσιάσεις των επιχειρήσεων, η ομιλία των εκπροσώπων δύναται να είναι ενημερωτική, ενδιαφέρουσα και εκπαιδευτική. Μπορείτε να παρουσιάστε θέματα σταδιοδρομίας, τεχνικών και εργαλείων διεκδίκησης θέσεων εργασίας, να αναφερθείτε στο εργασιακό περιβάλλον, στις εργασιακές σχέσεις, σε συμβουλές προς φοιτητές και αποφοίτους που ενδιαφέρονται να εισέλθουν στον εκάστοτε επαγγελματικό κλάδο ή να ανατρέξετε στο δικό σας επαγγελματικό μονοπάτι και να ενσωματώσετε στην παρουσίασή σας την εκπαιδευτική και επαγγελματική σας πορεία, τα κριτήρια επιλογής καριέρας καθώς και τις υπάρχουσες εργασιακές προκλήσεις.

Ο χρόνος που διατίθεται σε κάθε επιχείρηση θα είναι 20 λεπτά συνολικά (δηλ. 15 λεπτά παρουσίαση και 5 λεπτά για ερωτήσεις και συζήτηση).

Το συνολικό πρόγραμμα του διημέρου θα καταρτιστεί από τη Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας και θα σας αποσταλεί σχετική ενημέρωση για το πότε θα γίνει η παρουσίασή σας και το link με το οποίο θα συνδεθείτε.

Για τη συμμετοχή σας στις «Ημέρες Καριέρας 2022» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Εγγραφή Επιχειρήσεων

Για τη συμμετοχή σας στις «Ημέρες Καριέρας 2022» , παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα https://forms.gle/eg58cw3uyUMLkeJH8  (απαιτείται Google account για την εγγραφή), στην οποία δηλώνετε ποια από τις δύο ημέρες επιθυμείτε να κάνετε την παρουσίαση της επιχείρησής σας.

Τα στοιχεία που θα μας δώσετε μέσω της συγκεκριμένης φόρμας θα αξιοποιηθούν τόσο για την προβολή της εταιρείας σας, αφού θα αναρτηθεί κατάλογος των συμμετεχουσών εταιρειών στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης όσο και για την πλήρη ενημέρωση και προετοιμασία των φοιτητών και αποφοίτων, πριν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Επιπλέον, απαραίτητο είναι να αποστείλετε το λογότυπο της εταιρίας σας ανεβάζοντας το σχετικό αρχείο είτε στην φόρμα εγγραφής είτε στέλνοντάς το στο e-mail: dasta@uoi.gr (αρχείο jpeg ή png, έως 200 pixel, με την ένδειξη: logo / επωνυμία εταιρίας).

Στη φόρμα συμμετοχής, σημειώστε αν επιθυμείτε ή όχι να κάνετε συμβουλευτική παρουσίαση και αν «NAI» ποιο είναι το θέμα της παρουσίασης.

Βιογραφικά Σημειώματα συμμετεχόντων – Συνεντεύξεις

H ΔΑΣΤΑ θα συγκεντρώσει τα βιογραφικά των φοιτητών, αποφοίτων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και μετά το πέρας της εκδήλωσης θα δοθεί στις συμμετέχουσες εταιρίες πρόσβαση σε Drive, προκειμένου να επιλέξουν τους υποψηφίους που επιθυμούν να καλέσουν σε προσωπική συνέντευξη.

Ο τόπος, ο χρόνος και ο τρόπος που θα πραγματοποιηθούν οι συνεντεύξεις θα καθοριστεί από τις επιχειρήσεις, αλλά θα πρέπει να αποστείλετε λίστα με τα στοιχεία των ατόμων που συναντήσατε στις συνεντεύξεις στο dasta@uoi.gr με θέμα: «Λίστα συνεντεύξεων_επιχείρηση».

Η επιλογή των υποψηφίων και ο προγραμματισμός των συνεντεύξεων γίνεται από την κάθε επιχείρηση σε συνεννόηση με τον εκάστοτε υποψήφιο.

Σημαντικές ημερομηνίες

Εγγραφή επιχειρήσεων: από 21/03/2022 έως 08/04/2022

Εγγραφή φοιτητών-αποφοίτων: από 13/04/2022 έως 11/05/2022.

Πρόσβαση βιογραφικών σημειωμάτων στις επιχειρήσεις: από 23/05/2022 έως 27/05/2022

Διεξαγωγή συνεντεύξεων: από 30/05/2022 έως 10/06/2022

Αποστολή αρχείου πραγματοποιημένων συνεντεύξεων: από 13/06/2022 έως 30/06/2022

📅 Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης στoυς παρακάτω συνδέσμους:

Επικοινωνία

Έφη Γερωνυμάκη
Υπεύθυνη Δομής Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Προϊσταμένη Τμήματος Προπτυχιακών Σπουδών
Τηλ : 2651007278,
Κιν. : 6939337939
Email: dasta@uoi.gr

 

Χρύσα Τσιρώνη
Σύμβουλος Σταδιοδρομίας
Τηλ: 2651008454
Email: c.tsironi@uoi.gr


Website:
https://careerdays.dasta.uoi.gr

site-logos

Χορηγοί Επικοινωνίας